Thelmi raakte haar migraine kwijt door haar voeding aan te passen

Na het ervaren van een vrij heftige migraineaanval in november 2020, maakte ik een afspraak bij de bedrijfsarts. Ik had al langere tijd last van migraine en gebruikte hiervoor medicatie. Omdat ik van deze medicatie maar 10 tabletten per maand mag gebruiken en bang was dat dit niet genoeg zou zijn, wilde ik graag advies van de bedrijfsarts.

Thelmi raakte haar migraine kwijt door voeding aanpassing

Thelmi raakte haar migraine kwijt door voeding aanpassing

Tijdens ons gesprek heeft de bedrijfsarts op mijn verzoek een dossier aangemaakt en vroeg wat ze voor mij kon betekenen. Ik vertelde haar dat ik graag wilde dat mijn migraineklachten bekend waren en genoteerd stonden. De bedrijfsarts gaf mij vervolgens de tip om eens op de website van De Metaboloog te kijken, omdat zij hier goede ervaringen mee had.

Na veel leeswerk op de website en overwegingen te hebben gemaakt, ben ik na een gratis consult in april 2021 gestart met mijn persoonlijke voedingsplan. In het begin was het even wennen aan het nieuwe voedingspatroon, maar na 1,5-2 weken merkte ik al een duidelijk verschil: mijn hoofd voelde heel anders aan en ik voelde me steeds beter.

Omdat ik ook medicatie voor hoge bloeddruk gebruikte, werd mij geadviseerd mijn bloeddruk wekelijks te controleren. Na enige tijd merkte ik dat mijn bloeddruk zelfs naar de lage kant ging. In overleg met mijn huisarts, die op de hoogte is van mijn voedingsplan en De Metaboloog, is de medicatie voor de bloeddruk gestopt en één medicijn voor een traag werkende schildklier.

Het belangrijkste is dat ik sinds de start van mijn voedingsplan me véél fitter en energieker voel en daarbij komt ook nog eens dat ik een aantal kilo ben afgevallen. Ik ben nu in fase 3 van het voedingsplan beland en weet inmiddels wat wel of niet werkt voor mij. Ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen om De Metaboloog te proberen en zou het zeker aanraden aan anderen die op zoek zijn naar een gezonde levensstijl.

 

In dit artikel gaan we in op de onderwerpen hoofdpijn en voeding, hoofdpijn en migraine, migraine en hoofdpijn, de relatie tussen voeding en migraine, het afbouwen van aspirine, paracetamol en NSAID’s, en het verminderen van hoofdpijn met Nederland Slank.

Hoofdpijn en migraine zijn veelvoorkomende aandoeningen. Sommige mensen hebben er dagelijks last van, terwijl anderen het alleen af en toe ervaren. Vaak wordt gedacht dat er niet veel aan te doen is en neemt men een pijnstiller om van de hoofdpijn af te komen. Maar hoe ontstaat hoofdpijn of migraine en is er werkelijk niets aan te doen? In dit artikel gaan we daarop in.

Er zijn verschillende diagnoses van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn. Migraine is een specifieke vorm van hoofdpijn die zich kenmerkt door herhaalde aanvallen van matige tot ernstige, meestal eenzijdige, bonzende hoofdpijn. Deze hoofdpijnen gaan vaak gepaard met misselijkheid en/of braken en verergeren bij lichamelijke inspanning. Ook is er vaak sprake van overgevoeligheid voor licht en geluid.

Hoewel de precieze oorzaak van migraine nog onbekend is, spelen genetische en andere factoren een rol bij het ontstaan ervan. Hormonale veranderingen kunnen ook bijdragen aan het krijgen van migraine, vooral bij vrouwen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan suiker en zetmeel, evenals voedingsmiddelen met tyramine of additieven zoals nitrieten, mononatriumglutamaat en aspartaam, kunnen ook een migraineaanval uitlokken. Daarom kan een ongezond voedingspatroon bijdragen aan het ontstaan van migraine.

Het is belangrijk om te weten dat een persoonlijk voedingsplan kan helpen bij het verminderen van migraine en hoofdpijn. Nederland Slank kan zo'n persoonlijk voedingsplan op maat maken. Bovendien kan het afbouwen van medicijnen zoals aspirine, paracetamol en NSAID's, ook helpen bij het verminderen van hoofdpijn.

Als u last heeft van hoofdpijn of migraine, is het verstandig om naar uw huisarts te gaan voor een juiste diagnose en behandeling. In sommige gevallen kan een persoonlijk voedingsplan in combinatie met de juiste medicatie en levensstijlveranderingen helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine.