De epigenetica van ADHD en Glutamaat, het boek

Het effect van glutamaat op overgewicht en pijn.

Glutamaat is een stofje dat het lichaam onder meer aanmaakt bij chronische stress, insulineresistentie en bij mensen die een psychisch trauma hebben meegemaakt.

Het zorgt ervoor dat het beloningsysteem en het verzadigingssysteem niet meer goed werken, waardoor men constant trek heeft.

Glutamaat veroorzaakt aanhoudende onrust, piekeren en een toename van angsten, stress en soms ook problemen met inslapen of doorslapen.

Om deze vervelende bijwerkingen op te vangen, gaan mensen vaak meer eten, soms met vreetbuien tot gevolg. Vooral suiker, smaakversterkers, zuivel en gluten hebben het effect om glutamaat te neutraliseren.

Maar dat effect duurt maar eventjes, waardoor men het steeds moet herhalen. Het gevolg is overgewicht en eetstoornissen. Het typische ‘emotioneel eten’ wordt veroorzaakt door een teveel aan glutamaat. Bij sommige mensen zorgt glutamaat voor chronische pijn en spanningen in de spieren en/of gewrichten.

In het boek ‘De epigenetica van ADHD en glutamaat’ wordt de dynamiek van glutamaat uitgelegd, wat de oorzaken zijn en hoe je ervoor kan zorgen dat glutamaat afneemt, waardoor het leven prettiger wordt.

Inkijkexemplaar

Uitverkocht, een nieuwe druk wordt in najaar 2021 verwacht

Vul onderstaande formulier in en ontvang het boek thuis voor €29,50 + €2,50 verzendkosten.