ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT/
DIËTIST
lid van de erkende beroepsvereniging MBOG.

Rachida is orthomoleculair therapeut / diëtist en lid van de erkende beroepsvereniging MBOG en daarmee ook van de KAB.

Mijn naam is Rachida Lachhab en ik ben in den Haag afgestudeerd als diëtist en orthomoleculair therapeut. De evolutionaire gezondheidsleer boeit me in het bijzonder omdat ik zie dat zo veel van de huidige kwalen hun oorsprong hebben in voeding.

Ik woon in Rotterdam, en ben dol op koken, bakken en lekker eten! Ik probeer graag nieuwe recepten uit en kook daarom gerechten uit allerlei verschillende keukens. Het eten van gezonde, natuurlijke voeding vind ik erg belangrijk en daar probeer ik dan ook zoveel mogelijk op te letten. Maar ik was ook een enorme zoetekauw en ik betrapte mijzelf dan ook regelmatig op het eten van ongezonde lekkernijen..

Mijn gewicht heeft gelukkig nooit een probleem voor me gevormd. Ik ben namelijk altijd slank geweest. Het slank zijn betekent echter niet dat ik ook altijd een goede gezondheid had. Sinds een aantal jaar had ik namelijk last van bepaalde gezondheidskwalen, zoals maag- en darmklachten, vermoeidheid, spier- en gewrichtspijnen en hoofdpijn. Kortom: geen optimale gezondheid voor een jonge meid.

Omdat ik er al langer van overtuigd ben dat voeding het medicijn is voor een heleboel kwalen en klachten, heb ik de afgelopen jaren veel veranderingen in mijn eetpatroon doorgevoerd. Hierdoor is mijn gezondheid er zeker op vooruit gegaan, maar tot de Metaboloog had ik nog last van bovengenoemde klachten. Het  programma heeft me heel enthousiast gemaakt, omdat het gericht is op het reguleren van de hormoonhuishouding en omdat ik zoveel mensen, inclusief mezelf, zo heb zien opknappen.*

Additional Info