Gepersonaliseerde voeding en coaching

Gepersonaliseerde coaching wordt gebaseerd op zowel innovatieve technologische manieren om de gezondheid en de voedingsinname te meten en te vertalen naar een passend advies, als op sociaalpsychologische aspecten om het opvolgen van dat persoonlijke advies een maximale kans te geven. Het laten samensmelten van zowel technologische als sociaalpsychologische innovatie is zeer vernieuwend.

De grote innovatie waar de huidige dure gezondheidszorg op zit te wachten is preventie. Mass mediale voorlichting is niet effectief gebleken om de levensstijl van individuen te veranderen. Dit onderzoeksprogramma gaat helpen door het ontwikkelen van services die mensen in staat stellen hun gezondheid en voedingsinname snel en goed te kunnen meten en op basis daarvan een gepersonaliseerd advies te krijgen. De razendsnelle en objectieve feedback op hun acties die mogelijk wordt door nieuwe meettechnologieën zorgt ervoor dat mensen hun gezonde gedrag ook willen en kunnen volhouden. De adviezen worden ook gepersonaliseerd aan de hand van persoonlijkheidskenmerken.

In het jongste innovatiecontract van de topsector Agri&Food wordt gesproken over een ‘systeemaanpak’ die moet leiden tot een ‘eenvoudig en toegankelijk systeem van optimale persoonlijke voedingskeuze’. De eerste innovatieopgaven van de thema’s Voeding en Gezondheid en Consument en Keten zijn dan ook:

  • Betaalbare en non-invasieve methodologieën om eetgedrag en gezondheid te meten.
  • Consument-gestuurde innovatie en productontwikkeling.

No Comments Yet.

Leave a comment